Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Memoire sur la situation de la minorite bulgare en Macedoine serbe et grecque", Sofia, 1928 година
Съюз на македонските емигрантски организации в България - "Memoire sur la situation de la minorite bulgare en Macedoine serbe et grecque", Sofia, 1928 година


Увеличи
Описание

Мемоар издаден на френски език през 1928 г. от Съюза на македонските емигрантски организации в България, целящ да запознае международната общественост с положението на българите в сръбска (Вардарска) и гръцка (Егейска) Македония.

Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Съюзът на македонските емигрантски организации е най-многочислената и ръководна организация на македонската емиграция в България. Дружествата и са известни като македонски културно-просветни и благотворителни братства. Основната дейност на организацията в България е културна, просветна и благотворителна, а пред международната общност и Обществото на народите пропагандирането на Македонския въпрос и незачитането на човешките права на македонските българи в Югославия и Гърция. Финансова подкрепа получава от ВМРО и от членски внос, политическа - от Македонската парламентарна група в българския парламент, а на международно ниво е подкрепена от чужди политици, общественици, публицисти и учени. В един момент броят на Македонските братства в Царство България достига 210.
За повече информация за организацията тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 1910 пъти.