Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Още един глас за Македония", публикувано във в-к "Македония", год. I, бр. 255, София, 18 август 1927 година
Любомир Милетич от Щип, Вардарска Македония - "Още един глас за Македония", публикувано във в-к "Македония", год. I, бр. 255, София, 18 август 1927 година


Увеличи
Описание

Проф. Милетич от Щип за новата книга "Makedonien. Landschafts – und Kulturbilder" от немския професор Leonhard Schultze Jena.

"Постъпвайки строго методично, присъщо на немската наука, проф. Шулце достига до заключение, че македонските славяни са българи, че те говорят български език и че те се чувствуват българи сега и от край време, за каквито са били считани и от другите народи, за което свидетелствуват и стари пътешественици от времена, когато никакъв македонски въпрос не е съществувал."


Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Роденият в град Щип акад. проф. д-р Любомир Георгиев Милетич (1863-1937, София) е един от най-видните български учени и интелектуалци от края на 19 век и първата половина на 20 век, работил в сферата на езикознанието (и особено диалектологията), етнографията и историята. Сред най-изявените деятели и учредител на създадения в София Македонския научен институт. В негова чест е кръстен нос Милетич в Антарктида.
За повече информация за автора тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 1603 пъти.