Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Скопската икона Блаже Конески. Македонистки лингвист или сръбски политработник?", София, 1998 година
Драгни Драгнев от Воден, Егейска Македония - "Скопската икона Блаже Конески. Македонистки лингвист или сръбски политработник?", София, 1998 година


Увеличи
Описание

На няколко международни славистични конгреса в Източна Европа Драгни Драгнев е имал възможност лично да контактува с "бащата на македонскиот jазик" сърбоманът Блаже Конески (роден иначе с името Благой Конев). В тази книга македонският българин Драгнев анализира противоречията и съзнателните заблуди, лансирани от Конески. В лек и приятен стил Драгни Драгнев разказва абсурдни случки около съставянето на "македонскиот jазик" през 1945 г. в манастира "Св. Прохор Пчински". Това е част от най-пикантните, старателно укривани от комунистическата власт в Скопие, истории за личността на "бащата на jазикот" и един от главните проводници на сърбо-македонизма в Македония Блаже Конески.

Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Драгни Лъсков Драгнев е роден през 1932 г. във Воден , Егейска Македония. Следва славистика и журналистика в София. Живее в Канада , където ръководи консултативна фирма в Торонто. Превежда от английски и български и работи като журналист.


Видяна 2011 пъти.


Dragni Dragnev Compressed by on Scribd