Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Клетвопрестъпниците. Владайските събития през септември 1918 г.", София, 2002 година
Коста Николов от с. Вирче, Царевоселско, Вардарска Македония - "Клетвопрестъпниците. Владайските събития през септември 1918 г.", София, 2002 година


Увеличи
Описание

Гледната точка на генерала от Българската армия Коста Николов от с. Вирче, Царевоселско, Вардарска Македония за Владайското въстание от септември 1918 година.

Източник: Оригинален източник на книгата, е форум "Бойна слава"

Автор: Коста Николов (1873-1944) е български военен деец (генерал-майор), общественик и политик. Професор е във Военната академия в София и председател на Главната реквизиционна комисия. След пробива при Добро поле е началник щаб на отбраната на София и взема участие в потушаването на Владайското въстание. Член е на Централното управление на Съюза на запасните офицери. Председател е на Н.К. на Съюза на Македонските братства и председател на Малешевското македонско братство. Член-учредител е на Македонския научен институт. Народен представител е в XX, XXI и XXII Обикновено Народно събрание. След комунистическия преврат на 9 септември генерал-майор Коста Николов е отведен „за справка“ и изчезва безследно.


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 1204 пъти.