Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Портрети на абонати и четци на "Народен глас", живущи в разните градове на Щатите и Канада (1920-те години)", публикувано в "История на българската емиграция в Северна Америка", Том 1, Farmington Hills, MI, 2003 година
Васил Стефанов от Битоля, Вардарска Македония и Васил Граматиков от с. Горно Върбени (Екши Су), Леринско, Егейска Македония - "Портрети на абонати и четци на "Народен глас", живущи в разните градове на Щатите и Канада (1920-те години)", публикувано в "История на българската емиграция в Северна Америка", Том 1, Farmington Hills, MI, 2003 година


Увеличи
Описание

Фотографии и кратки данни за около 300 български емигранти в Северна Америка от Македония, Тракия и Стара България (20-те години на XX век), публикувани в книгата на д-р Иван Гаджев - "История на българската емиграция в Северна Америка (поглед отвътре)".
"Портрети на абонати и четци на "Народен Глас", живущи въ разнитѣ градове на Щатитѣ и Канада, разпрѣдѣлени на групи. Подъ всѣки портретъ е поставени името и прѣзимето, родното мѣсто и сегашното мѣстожителство на лицето. Слѣдующитѣ страници съдържатъ повече отъ 240 портрети отъ тая величина, интересующитѣ се могатъ да намѣрятъ въ тѣхъ много свои познати, роднини и приятели."


Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Васил Стефанов е виден български адвокат и публицист в САЩ. Издател и собственик е на първия български всекидневник "Народен глас", който се публикува извън България.
Васил Граматиков е български публицист и общественик, деец е на МПО. Един от издателите и дългогодишен редактор на вестник "Народен глас". Пише и във в. "St. Lous Globe Democrat".


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 868 пъти.