Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Вр. Инструкция за спомагателните организации на В.М.Р. Организация в държави и области извън Македония", 1924 година
Вътрешна македонска революционна организация - "Вр. Инструкция за спомагателните организации на В.М.Р. Организация в държави и области извън Македония", 1924 година


Увеличи
Описание

"РАБОТАТА на пунктовите началници и на водителите на всички Спомагателни Организационни Групи извън Македония, които симпатизират на Вътрешната Македонска Революционна Организация и нейното автономистическо движение и желаят да ѝ помагат.
1) АГИТИРАТ за разширяване мрежата от пунктове на Организацията във всички по-важни центрове, които са в околиите на каналите за Македонските револ. окръзи и към задграничното представителство, също и за спечелване привърженици на идеята, че „автономизма“ ще спаси Българското племе от пропастта, към която сега то е тласнато и че само борбата ще докара автономията и свободата му. Агитацията водят с всички средства и начини."


Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Вътрешната Македонска Революционна Организация (ВМРО) е най-мощната и значима национално-освободителна организация на българите в Македония , пряк наследник на организацията на македонските и тракийски българи ВМОРО (Вътрешна македоно-одринска революционна организация) .

Историята на ВМРО разказана от нейния последен лидер – Иван Михайлов;


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 1130 пъти.