Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Щом не са комунисти защо ги заточват и затварят?", публикувано във в-к "Македонска трибуна", год. 25, бр. 1261, Индианаполис, САЩ, 3 май 1951 година
Македонска патриотична организация в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Южна Америка - "Щом не са комунисти защо ги заточват и затварят?", публикувано във в-к "Македонска трибуна", год. 25, бр. 1261, Индианаполис, САЩ, 3 май 1951 година


Увеличи
Описание

Официалният орган на МПО – вестник "Македонска трибуна" коментира появилите се в гръцки вестници декларации на македонски българи от Леринско , в които хората отричат да са комунисти.

"За нас обяснението е само едно: гръцкото правителство знаеше от по-рано още, че грамадната част от македонските българи в Македония не са комунисти и немат нищо общо с комунизма. Но то използува комунистическото партизанско движение, подклаждано от комунистическите агенти, за да нанесе още един удар на българщината в Македония. Проявите на забравеният Маркос и Захариядис беха добре дошли за пъклените намерения на атинското правителство. И те ги използуваха до крайна степен, за да изпепелят китните македонски села и да разпръснат македонските българи по чужди земи."


Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Македонската патриотична организация (МПО) е политическа организация, основана в САЩ през 1922 г. от емигранти от Егейска Македония. МПО е най-старата, съществуваща до днес, организация в Северна Америка, обединяваща американци и канадци с корени от Македония. Секции на МПО съществуват в различно време в Австралия, Нова Зеландия и Южна Америка.
За повече информация за МПО тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 606 пъти.