Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Македонците в културно-политическия живот на България", София, 1918 година
Съюз на македонските емигрантски организации в България - "Македонците в културно-политическия живот на България", София, 1918 година


Увеличи
Описание

В края на Първата световна война, когато съдбата на Македония отново предстои да претърпи развитие, Македонските братства в България издават тази кратка анкета, чрез която показват приноса на македонските българи в политическия и културния живот на България и на целокупния български народ.

Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Съюзът на македонските емигрантски организации е най-многочислената и ръководна организация на македонската емиграция в България. Дружествата и са известни като македонски културно-просветни и благотворителни братства. Основната дейност на организацията в България е културна, просветна и благотворителна, а пред международната общност и Обществото на народите пропагандирането на Македонския въпрос и незачитането на човешките права на македонските българи в Югославия и Гърция. Финансова подкрепа получава от ВМРО и от членски внос, политическа - от Македонската парламентарна група в българския парламент, а на международно ниво е подкрепена от чужди политици, общественици, публицисти и учени. В един момент броят на Македонските братства в Царство България достига 210.
За повече информация за организацията тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 7306 пъти.