Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "ПОЗИВ. Драги братя българи от Македония!", София, 1941 година
Съюз на македонските емигрантски организации в България - "ПОЗИВ. Драги братя българи от Македония!", София, 1941 година


Увеличи
Описание

Позив от 1941 г. на македонските благотворителни братства в България за присъединяването на Вардарска Македония към общото отечество България.

Източник: Оригинален източник на позива е статията в уикипедия за СМЕО

Автор: Съюзът на македонските емигрантски организации е най-многочислената и ръководна организация на македонската емиграция в България. Дружествата и са известни като македонски културно-просветни и благотворителни братства. Основната дейност на организацията в България е културна, просветна и благотворителна, а пред международната общност и Обществото на народите пропагандирането на Македонския въпрос и незачитането на човешките права на македонските българи в Югославия и Гърция. Финансова подкрепа получава от ВМРО и от членски внос, политическа - от Македонската парламентарна група в българския парламент, а на международно ниво е подкрепена от чужди политици, общественици, публицисти и учени. В един момент броят на Македонските братства в Царство България достига 210.
За повече информация за организацията тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 4981 пъти.