Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "La Question Macedonienne dans sa phase actuelle", Sofia, 1928 година
Съюз на македонските емигрантски организации в България - "La Question Macedonienne dans sa phase actuelle", Sofia, 1928 година


Увеличи
Описание

Книгата "La Question Macedonienne dans sa phase actuelle" ("Настоящето развитие на македонския въпрос") излиза през 1928 г. на френски език, издадена от Съюза на македонските емигрантски организации в България. Целта на изданието е пропагандирането и защитата пред международната общественост на правата на българите в сръбска и гръцка Македония.

Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Съюзът на македонските емигрантски организации е най-многочислената и ръководна организация на македонската емиграция в България. Дружествата и са известни като македонски културно-просветни и благотворителни братства. Основната дейност на организацията в България е културна, просветна и благотворителна, а пред международната общност и Обществото на народите пропагандирането на Македонския въпрос и незачитането на човешките права на македонските българи в Югославия и Гърция. Финансова подкрепа получава от ВМРО и от членски внос, политическа - от Македонската парламентарна група в българския парламент, а на международно ниво е подкрепена от чужди политици, общественици, публицисти и учени. В един момент броят на Македонските братства в Царство България достига 210.
За повече информация за организацията тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 2130 пъти.