Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Две статии по македонския въпрос: I. Сърбия и македонците II. Македонският въпрос", София, 1927 година
Съюз на македонските емигрантски организации в България - "Две статии по македонския въпрос: I. Сърбия и македонците II. Македонският въпрос", София, 1927 година


Увеличи
Описание

Статията "Сърбия и Македонците" е от сър Едуард Бойл, председател на Балканския комитет в Лондон, а "Македонския въпрос" е от К. Алмендингер, сътрудник на военното списание "Wissen und Wehr" – Berlin. Двете статии са събрани и издадени в малка брошура от Националния комитет на съюза на македонските емигрантски организации в България през 1927 година.

Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Съюзът на македонските емигрантски организации е най-многочислената и ръководна организация на македонската емиграция в България. Дружествата и са известни като македонски културно-просветни и благотворителни братства. Основната дейност на организацията в България е културна, просветна и благотворителна, а пред международната общност и Обществото на народите пропагандирането на Македонския въпрос и незачитането на човешките права на македонските българи в Югославия и Гърция. Финансова подкрепа получава от ВМРО и от членски внос, политическа - от Македонската парламентарна група в българския парламент, а на международно ниво е подкрепена от чужди политици, общественици, публицисти и учени. В един момент броят на Македонските братства в Царство България достига 210.
За повече информация за организацията тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 5141 пъти.