Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Спомени на един артилерист", публикувано във в-к "Воля", год. II, София, ноември - декември 1913 година
Петър Карчев от Охрид, Вардарска Македония - "Спомени на един артилерист", публикувано във в-к "Воля", год. II, София, ноември - декември 1913 година


Увеличи
Описание

Спомените на Петър Карчев от Охрид за Балканската война , публикувани във вестник "Воля" и разделени на 3 части: "Първата бомбардировка на Одрин", "Една нощ, когато Одрин беше в пламъци", "В очакване на мира".

"Смелостта на българина беше стигнала до удивителни размери. Той се отнасяше, като че ли, със страшно презрение към въоръжението на неприятеля, който стреляше повече с топове, нежели с пушки."


Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Петър Карчев (1889-1965; София) е български публицист, адвокат и общественик, деец на Народнолибералната партия и ВМОРО (обединена). Редактор е на вестниците "Воля", "Народно Единство", "Свобода", "АБВ", "Днес", "ЕК", "Независимост", "Земеделска Задруга", "Нова Камбана", "Земеделска Защита" и пише във вестниците "Литературен глас", "Народен Глас" и "Пладне" и списанията "Огнище" и "Родна Мисъл". Петър Карчев е един от най-близките съратници и сътрудници на Никола Генадиев.
За повече информация за Петър Карчев тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 1014 пъти.